domingo, 14 de noviembre de 2010

Les coses més petites son les que més importància tenen.
Avui al diari EL PAIS  incloïa una revista de joguets, no he pogut resistir veure-la mentre recordava quan era petita i escrivia la carta al  Pare Noel i demanava els Nenucos, les barbis, la cuineta, la maquina de cosir, el cap per a fer monyos, el set de netejadora, el set de princesa....
Quan era menuda no sabia els valor que transmetien eixos joguets.  Simplement servien per a ser com la mami.  Per a mi ser com la mare no es un problema, el problema es com ens ho enfoquen des de menudets.
Per exemple els joguets per a nanes son:

·         La kitty en el centro comercial
·         El set de limpiadora (para limpiar como mama)  
·         La cocinita
·         La barbi
·         Los  nenucos

És a dir, valors com a ser ama de casa, servicial al home, sense dret a pensar, o bueno si, a pensar quin conjuntet de roba et poses o que quina tarta fas.
I per als nanos:
·         Accion man
·         Formula I
·         Cotxes
·         Jocs de guerra

Valors super importants per al futur com la violència, competició....
No crec que el joguet en si  estiga mal, simplement com esta enfocat. Deuria de ser per als dos sexes,  els nens també seran pares,  cuinaran, netejaran, planxaran  i treballaran.
Les dones hem avançat molt amb aspectes relacionats amb la igualtat de gènere. Però encara ens queden molts murs per destruir, un aquest. Cal destruir els estereotips que ens inculquen des de menuts i que desgraciadament es segueixen transmeten a les noves generacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario