viernes, 5 de noviembre de 2010

Ens hem tornat boigos?


Demà ve el Papa a Santiago de Compostela  amb l’excusa que  li fa molta il·lusió vindre a la capital del pelegrinatge,  és un acte de fe.
Ho trobe tant trist com manipulen la informació, aquest “home” cobrarà per minut més de 13000 euros (13.333 euros por cada minuto que pase Benedicto XVI en España)1 i quasi tots aquest diners de fons públics. A Santiago estarà més o menys unes vuit hores – almenys treballa un jornal- si calculem per hora son 799.980 euros i les vuit hores resulten a 6399840 euros (No se si els calculs estaran be) però en pareix una barbaritat, el cobra ell per un minut lo que cobra un treballador en España en un any.  Però el pitjor de tot, es que van proclamant que son solidaris, que ajuden als demes.... i acaben sent els mes rics de tot el món.
Ja podien fer com anys enrere i actuar on realment esta el problema, tant l’esglèsia com el Estat, perquè quanta gent dormirà en el carrer aquest hivern? Quanta gent no tindrà ni per a menjar? Quanta gent se li acabarà el paro?
Quans  nens es moriran de fam? O quanta gent es morirà a països en procés de desenvolupament de Sida, perquè gent com aquest home prohibeix els preservatius?
No critique a tota la església perquè en un temps ja llunya van fer coses pel be de la gent, acollien a orfes, a persones discapacitades, ancians, feien cooperació...  Malgrat que ho feien per manipular a la gent (menos mal que sempre hi havia algu com Milani o Antoni LLidó).
Però almenys en un moment o altre treballaren per ajudar a les persones que no tenien cap mitja per a viure.  Ara i per sort es l’Estat i moltes persones que treballem en educació social el que fem el paper d’asistencialista i a demés de orientadors, guies de vida...  L’ església ja no hi fa res, perquè no accepta els nous mètodes pedagògics i els nous tipus de vida. ( Em referís a la manera de educar, estimar..)
Que deixen de una vegada de dir que son solidaris, justos perquè no ho son, si ho foren i sobretot la persona que ve, no viuria entre obres de art de valor incalculable, rodejat de or i fortunes. No li importaria els diners, li importaria les persones. Si el vaticà vengerà tot el que té el nivell de pobresa baixaria en gran percentatge.
Señor baixa dels nuvols i mira el món el que vivim. Realment es bonic la diferencia que hi ha entre uns i altres?
En una part hi ha gent que es mor per menjar i en l’altra part per no poder. Ja es hora que anem fent alguna coseta!

I ja passé de dir res de l’Estat, perque es gaste els diners en una persona i que els altres estiguen a dos ciris, te delit!


No hay comentarios:

Publicar un comentario